Raimondi

Alat za keramičare i polaganje pločica

Raimondi jedan od najpoznatijih proizvođača alata za keramičare osnovan je početkom 20 veka kada porodica Raimondi ulazi u industriju granitnih i keramičkih pločica kao vrhunski majstori u polaganju keramike.

Osnivač kompanije Mirko Raimondi radio je na polaganju granitnih i keramičkih pločica zajedno sa svojim ocem od koga je i naučio taj majstorski zanat, odlučuje da 1960 godine pokrene proizvodnju mašina i alata za keramičare dizajniranih za poboljšavanje kvaliteta u postavljanju, kao i olakšavanje samog procesa sečenja i montaže granitnih i keramičkih pločica. Zahvaljujući generacijskom iskustvu u polaganju keramike znali su koje su mane alata sa kojim su tada radili i kako da te mane isprave.

Nakon što se Mirku pridružuje i njegov sin Ivan kompanija počinje ubrzano da se razvija i širi proizvodnju kako u Italiji, tako i u inostranstvu. Danas kompanija Raimondi proizvodi sve potrebne alate i mašine za sečenje keramike i prirodnog kamena, kao i ostale alate potrebne svakom keramičaru.

www.raimondispa.com