Keramičke pločice

Ceramix Beograd

Keramičke pločice predviđene za zidnu montažu, podne keramičke pločice za kupatila i kuhinje, granitne (porcelanske) pločice namenjene kako za unutrašnju tako i za spoljnu montažu, na fasadama objekta, raznih dimenzija i debljina, možete pronaći u našem salonu. Preduzeće Ceramix od svog osnivanja 2001. godine pa do danas prati najnovije trendove u svetu keramike.

Keramicke plocice – Uvoz i prodaja

Nudimo Vam preko 20 italijanskih proizvođača, po jedan nemački i španski brend. U ponudi su često i pločice po specijalnim cenama daleko nižim od redovne ponude.

Brendove koji su zastupljenii u preduzeće Ceramix su: Mirage, Sant Agostino. Imola, La Faenza, Leonardo, Gardenia Orchidea, Sichenia, Provenza, Ergon, Agrob Buchtal, Marca Corona, Rondine, Edimax, Astor, Ariana, Ariostea, Sky Tech, Gigacer, Cisa, Sintesi, Bouquet.

Italijanska kompanija Tagina započela je sa proizvodnjom granitnih i keramičkih pločica davne 1973 godine, a ideja kojom se Tagina od osnivanja vodila bazirana je na originalnosti njihovog dizajna, lokalne tradicije u proizvodnji keramike i ručne dekoracije.

Ceramix Keramika

Pojam keramičke pločice se upotrebljava dosta široko i kod kupaca često predstavlja kako zidnu, podnu tako i granitnu keramiku, ali između njih postoji velike razlike, a samim tim i namena. Zidna keramika, kako sama reč kaže upotrebljava se samo za oblaganje zidova, podna keramika može da se koristi za oblaganje kako podova, tako i zidova. Na kraju ostaje granitna keramika koja može da se upotrebljava mnogo šire, za oblaganje zidova, podova, hodnika, terasa i slično. Ali, nije svaki tip granitne keramike namenjen za sve prostore, to zavisi od završne obrade ( glatka, polirana, sjajna, reljefna ) pa samim tim i za postavljanje u odgovarajućem prostoru. Praksa je da se reljefna, protivklizna keramika postavlja na otvorenim prostorima kao što su terase, staze, spoljne stepenice, dakle svuda gde postoji opasnost od proklizavanja.

Pored napretka u obradi keramike i pojeftinjenja proizvodnje granitne keramike zidna keramika nije izgubila svoju poziciju. I dalje ima široku primenu zbog velikog izbora dimenzija, boja, ukrasnih detalja kao što su ukrasne pločice, mozaik iz iste serije kao zidna keramika, listela i bordure. Mnoge svetski poznate fabrike pored procesa proizvodnje velikog izbora granitnih pločica imaju i veliki izbor zidne keramike sa mnogo detalja koji služe da se obogati prostor koji se oblaže nekom serijom zidne keramike.

Kada je u pitanju zidna keramika ističemo serije italijanskih fabrika Sant Agostino, Gardenia i Imola.

Keramicke plocice, Mirage keramika


 

Keramicke plocice, Sant’Agostino keramika


 

Keramicke plocice, Gigacer keramika


 

Pogledajte kolekcije keramičkih pločica iz ponude svetski poznatih italijanskih proizvođača