Keramičke pločice velikih dimenzija

GRANITNA KERAMIKA VELIKIH FORMATA

Keramičke pločice velikih dimenzija su sve više plasirane od strane trendova uređenja enterijera, posebno pločice velikih formata, dimenzija 300×150, 300×100, 150×100, 100×100, 240×120, 120x120x, 320×160 i 160×160. Primena ovih pločica je široka pa se koriste u enterijeru za oblaganje podova i zidova ali i za izradu polica, stolova, kuhinjskih elemenata , lavaboa a u eksterijeru za oblaganje terasa, bašta, prostora oko bazena i fasada. Tako veliki formati granitne keramike vizuelno povećavaju male prostore, a u velikom prostoru deluju veoma upečatljivo i luksuzno.

Iz ponude preduzeća Ceramix d.o.o. izdvojili bi dve italijanske fabrike koje su odmakle u proizvodnji keramike velikih formata, a to su Mirage i Ariostea. Zahvaljujući velikom izboru boja i dimenzija, ove dve fabrike imaju rešenje za svaki prostor i mogu da podrže sve želje kupaca iarhitekata i daju veliku mogućnost za nove ideje i primene.

Debljina granitne keramike velikih dimenzija je 6 ili 9mm u zavisi od dimenzije i primene. Najveći format keramike je tanji, samim tim lakši kako za manipulaciju tako i za opterećenje objekta. Keramika debljine 6 mm preporučuje se stambene objekte kao i komercijalne prostore sa manjom frekvencijom ljudi. Nije preporučljiva za oblaganje podova u prostorima gde je velika frekvencija ili  je predviđen prolaz kolica ili utovarivača.

Granitnu keramiku velikog formata debljine 9 mm možemo koristiti za oblaganje zidova i podova, mada je praksa pokazala da se za oblaganje podova više koristi dimenzija 120×120 m., dok se za oblaganje zidova koristi dimenzija 120×240 mm.

Granitna keramika velikih formata – ARIOSTEA


 

Granitna keramika velikih formata – MIRAGE